Частица от мощите на Св. Георги пристига днес у нас.

...
 Частица от мощите на Св. Георги пристига днес у нас.
Коментари Харесай

Частица от мощите на св. Георги Победоносец ще бъде посрещната в столичния храм Св. София


 
Частица от мощите на Св. Георги идва през днешния ден у нас. Десницата на светеца се съхранява от епохи в храм в град Нигрита край Серес, Северна Гърция. Частицата от мощите ще бъде изложена за поклонение първо в София.
Св. Георги е измежду най-почитаните светци и от източните, и от западните християнски църкви, а също по този начин и в исляма. Според преданието светецът умира на 28 години в отбрана на своята религия.
 „ След неговото упокоение, при неговите мощи стартират да стават доста чудеса. Вярвам, че нашия български народ има потребност от тези чудеса ”, съобщи протойерей Васил Танев от столичния храм " Св. София ". Историите за чудеса пред тези мощи са десетки и се описват от години. „ Когато се покланяме на мощите, ние се покланяме на самите светии, за това и когато участват хората с религия, техните молебствия се чуват. Знам го от личен опит ”, изясни иконом Константин Стойчев от храма " Св. Петка " в гр. Брезник.
Посрещането на частта от десницата на великомъченика ще бъде през днешния ден към 16:30 часа, когато от храм " Св. Марина " ще тръгне литийното шествие до църквата " Св. София ". Там мощите ще останат на 26 и 27 април. При потребност храмът може да остане отворен непрекъснато. 

На 28-30 април ще са в храма " Св. Атанасий " в Горни Лозен; на 1-3 май - в Църногорски манастир " Св. св. Козма и Дамян " край село Гигинци; на 4-5 май - в храма " Св. Петка " в Брезник; на 5-7 май - в храма " Св. великомъченик Георги " в Перник.Лично българският патриарх Неофит благослови идването на светинята.

ИЗТОЧНИК: Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР